Search

Tulisan Muadz

Apa yang ditulis Muadz, akan menjadi tulisan Muadz

Month

May 2017

Pinyin Bahasa Cina Mandarin

Pinyin

Pinyin ni transliterasi bagi bahasa mandarin. Biasa orang tak tahu tulisan cina, belajar cakap cina melalui pinyin tapi pinyin tak selengkap karakter cina sebab ada perkataan yang tak dibezakan oleh pinyin tetapi dalam tulisan ia berbeza. Disebabkan bahasa cina ni bahasa nada, maka untuk membezakan nada-nada tersebut, ada tanda pada vokal. Sebelum tu kita kenal dulu bunyi huruf apa yang ada dalam bahasa cina ni. Continue reading “Pinyin Bahasa Cina Mandarin”

Jalan-jalan Kota Bharu

19 Mei 2017 – Hentian Kajang

Aku menaiki bas di Platform 12. Eh bas parkir luar je tak masuk platform pun di Hentian Kajang ni. Continue reading “Jalan-jalan Kota Bharu”

Pendidikan Seks

Zina? Rogol? Perkosa? Cabul? Menodai? Gangguan Seksual? Liwat? Continue reading “Pendidikan Seks”

Melancap

Melancap didefinasikan sebagai zina tangan manakala merancap lebih umum: memuaskan nafsu syahwat dengan cara tidak wajar. Cara tak wajar tu maknanya bukan melalui persetubuhanlah. Juga dikenali sebagai masturbasi dan onani. Lelaki mahupun perempuan kedua-duanya boleh melancap. Continue reading “Melancap”

Jalan-jalan Melaka

30 April 2017 – Kali ni ke Melaka pula ditemani seorang kawan yang dipanggil ‘siak’. Memandangkan blog aku ni aku ingat nak kekal anonimiti, maka aku tak muat naik gambar muka aku mahupun travel mate aku. Continue reading “Jalan-jalan Melaka”

Blog at WordPress.com.

Up ↑